VÄSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB

INFORMATION OM KURSER PÅ VÄSTERÅS BRUKSHUNDKLUBB

Alla är välkomna att gå kurs på Västerås Brukshundklubb oavsett vilken ras du än har.
Vi har flera duktiga instruktörer och olika kurser som oftast planeras på våren eller hösten, ibland förekommer det även under sommarhalvåret.

Ibland händer det att kurserna blir fulla och det innebär att man ej kommer med på den kursen man vill. Det är alltså först till kvarn som gäller.

För att anmäla till en kurs:

Aktuella kurser presenteras under flikarna som heter ex. "Kurs Våren 2018".

Där finner du information om kurserna och vilka kriterier som gäller på respektive kurs.
Har du frågor gällande kurserna går det bra att maila till den mailadress som står angiven vid respektive kurs som oftast går direkt till den instruktören som håller i kursen.

Du anmäler ditt intresse via mailadressen vid aktuell kurs, du behöver invänta ett svar om att du kommit med på kursen innan du betalar in kursavgiften. Detta är väldigt viktigt.
Mer information om kursen efter du anmält kommer att skickas till dig i god tid innan kursstart.

I anmälan behöver vi dina kontaktuppgifter samt personnummer. Vi önskar även information om hunden det vill säga: Namn, ålder, ras och kön.

Allmänna frågor:

Har du frågor gällande utbildning och kurserna som vi har på Västerås Brukshundklubb går det bra att kontakta Hundägarutbildningsektorn (HUS) via mail: hundagarutbildning@vasterasbk.se

viper
Viper, Bordercollie

K U R S E R  V Å R E N  2 0 1 8

Observera att eventuella fortsättningskurser är i första hand för de som gått nybörjarkurs på Västerås Brukshundklubb.

Observera!

Ni anmäler er genom att maila aktuell mailadress och därefter inväntar ni ett svar om ni fått en plats på den aktuella kursen. Mailadressen hittar ni vid specifik kurspresentation.

När ni fått en bekräftelse på er ansökan betalar ni kursavgiften och eventuell medlemsavgift senast 2 veckor innan kursen startar.

Medlemskap i Västerås Brukshundklubb är obligatoriskt för att få delta i kurserna som Västerås Brukshundklubb anordnar.

Valp/unghundskurs i kontakt och följsamhet
Kurs avslutad.

På den här kursen lär du dig hur du skall träna för att få bra kontaktoch en mer följsam hund som väljer dig framför andra frestelser i livet. Som vi ser är det är det grunden i all hundträning. Kursen riktar sig till hundar från 4 månader upp till 12 månader - vi anpassar övrningarna efter de behov som finns. Valpar skall ha blivit 4 månader innan kursstar. Alla hundar skall vara vaccinerade.

Instruktörer: Gunilla Westberg & Marina Gavelin
Kostnad: 800:- + medlemskap i Västerås Brukshundklubb
Max antal ekipage: 8 st
Datum/tid:12/3, 26/3, 9/4, 16/4 klockan 18:30-21:00
Anmälan: westberg_gunilla@hotmail.com Glöm ej att skriva med ert namn, personnummer och telefonnummer i mailet. Vi önskar också att ni anger hundens namn, ras, kön och ålder i mailet. Betalning sker efter du har fått en bekräftelse via mail att du kommit med på kursen.

Fortsättningskurs agility vår 2018
Kurs fulltecknad. Kursen är igång.

Kursen riktar sig till dig som tidigare har gått nybörjarkurs i agility. På denna kurs kommer vi fokusera på att sätta ihop det ni lärt er på nybörjarkursen och fokusera på er handling och arbete i kombinationer. Under våren kommer instruktören att hålla två stycken fortsättningskurser som kommer att gå parallellt med varandra.

Förkunskaper:

Du skall ha gått en nybörjarkurs i agility. Ekipage som gått nybörjarkurs genom Västerås Brukshundklubb har förtur till denna kurs. Hunden skall kunna samtliga hinder utom slalom samt klara av lättare kombinationer. Hunden skall ha fyllt 12 månader och föraren skall ha fyllt 12 år.

Instruktör: Jennifer Schiller
Max antal ekipage: 6 st
Kostnad: 1200:- + medlemskap i VBK
Datum och tider: 21/4 10-12:30, 25/4 18-20:30, 2/5 18-20:30, 11/5 18-20:30, 16/5 18-20:30, 23/5 18-20:30, 30/5 18-20:30 och 2/6 10-12:30
Anmälan sker via mailadress jenniferschiller@live.se När du har fått ett bekräftelsemail på att du kommit med på kursen går det bra att betala in kursavgiften och eventuell medlemsavgift. I mailet vill jag ha förarens namn, personnummer och telefonnummer. Jag önskar även hundens namn, ras och ålder.
Observera att ni som gått nybörjarkurs hos Västerås Brukshundklubb har förtur till denna kurs!