KURSER

Om du som hundägare vet hur du ska göra har du de bästa förutsättningarna för ett gott liv tillsammans med din hund.
Att aktivt träna sin hund leder till en fin kontakt och ett utvecklande samarbete.
Och när din hund vet vad som förväntas av den och var gränserna går mår den bra och kan känna sig trygg.

Att gå kurs tillsammans är nog den bästa investering du kan göra för att få en bra relation med hunden, att den ska fungera i samhället och utvecklas som individ. Dessutom blir du automatiskt medlem i en organisation som ger dig en rad möjligheter och förmåner.

Hos oss är alla hundar välkomna, oavsett ras!

Nedan finner ni viktig information gällande kurserna hos oss.

Kurserna är i samarbete med Studiefrämjandet.
Hemsida: https://www.studieframjandet.se/

För att anmäla till en kurs:
Du anmäler ditt intresse via mailadressen alternativt länken (Studiefrämjandet) som står angiven vid aktuell kurs. Du behöver invänta ett svar om du har kommit med på kursen eller ej.  Detta är väldigt viktigt.

I anmälan behöver vi dina kontaktuppgifter samt personnummer. Vi önskar även information om din hund, ange: Namn, ålder, ras, kön och tidigare erfarenheter.

När du har fått ett svar att du kommit med på kursen skall medlemskap- och kursavgift vara betald senast 2 veckor innan kursstart.
Mer information om kursen kommer skickas till dig i god tid innan kursstart med information som är bra att veta om.

Ekipage som gått nybörjarkurs hos oss har förtur på våra fortsättningskurser.

Medlemskap i Västerås Brukshundklubb är obligatorisk för att få delta på kurserna.
Hunden skall vara vaccinerad och fullt frisk.

I samband med att du är medlem är du också försäkrad under våra kurser om olyckan skulle vara framme.

Allmänna frågor:
Har du frågor gällande utbildning och kurserna som vi har på Västerås Brukshundklubb går det bra att kontakta Hundägarutbildningsektorn (HUS) via mail: hundagarutbildning@vasterasbk.se

viper
Viper, Bordercollie

KURSER VÅREN 2019

Kurs: "Drar din hund i kopplet?"
Denna kurs är för dig som har en hund som gärna drar i kopplet som resulterar i en konflikt under promenaden.
På denna kurs får du verktyg hur du skall träna så att hunden slutar att dra i kopplet.
Kursen riktar sig till alla som känner igen sig ovan. Hunden skall ha fyllt 6 månader och skall vara vaccinerad enligt SKK-föreskrifter. Inga förkunskaper krävs.

Instruktörer: Gunilla Westberg och Marina Gavelin
Datum: 31 mars 13:00-16:00
Kostnad: 600:- samt medlemskap i Västerås Brukshundklubb, fika ingår.
Anmälan sker via: https://www.studieframjandet.se/vastmanlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2019/mars/drar-din-hund-i-kopplet/

Kurs: Nybörjarkurs i agility
Kursen är för dig som vill testa på sporten agility. Agility är en rolig sport där fart och glädje spelar stor roll. Kursen innehåller både teori och praktik. Vi kommer gå igenom samtliga hinder och hur du lär in dessa. Första tillfället är teori och dagen efter kör vi första praktiska tillfället.
Förkunskaper: Hunden skall kunna vara lös och kunna sitt/stanna kvar.
Hunden skall ha fyllt 12 månader.

Instruktör: Jennifer Schiller
Hjälpinstruktör: Karin Bäckström
Datum: 24/4 18:30-21:00 UTAN HUND

25/4 18:30-21:00, 2/5 18:30-21:00, 7/5 18:30-21:00, 9/5 18:30-21:00,
15/5 18:30-21:00, 21/5 18:30-21:00, 23/5 18:30-21:00, 28/5 18:30-21:00 MED HUND

Kostnad: 1300:- samt medlemskap i Västerås Brukshundklubb, fika och kurslitteratur ingår.
Anmälan sker via: https://www.studieframjandet.se/vastmanlands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2019/april/nyborjarkurs-agility/
Frågor: jenniferschiller@live.se
Mail kommer skickas ut cirka 2 veckor innan kursstart till samtliga deltagare med information.

Kurs: Info kommer

Kurs: