Ansvar

Hos oss på Västerås Brukshundklubb handlar allt om vårat största intresse och det är självklart hundar och hundsport med allt vad det innebär.

Västerås Brukshundklubb är en ideell organisation som vi medlemmar bygger upp och förvaltar.
Du som medlem har ett ansvar precis som alla andra medlemmar oavsett om du har en tilldelad ansvarspunkt eller en position i en sektor.

För att organisationen skall fungera behövs din hjälp. Är du ny i klubben är du minst lika viktig om inte mer.
Är du intresserad av att hjälpa till som funktionär?
Maila gärna till tävlingssektorn.

Självklart får du hjälp om hur din uppgift fungerar och inga frågor är för dumma. Vi hjälps åt och lär av varandra, vi har alla varit nybörjare!

apellplanen platsigg

Platsliggning en sommardag

Allmänna regler

På vår klubb vill vi ha orning och reda, detta gäller på hela klubbens område.
Nedan hittar du allmänna regler som gäller hos oss:

Vi plockar självklart upp efter våra hundar och det skräp vi har med oss. Det står soptunnor runt om på området.

Vi håller snyggt nere på våra planer och ser till att material står på sin plats. Ligger det hinder eller material på backen lägger man det på sin plats så det inte blir förstört.

Vi släpar inte agilityhindren - vi lyfter dessa.
Barn är välkomna på agilityplanen men låt dom inte klättra på hindren.
Medlemskap i klubben är ett krav för att nyttja agilityplanen. Vid frågor kontaktas agilitysektorn.

Rastning sker inte på våra planer. Det finns rastslingor både ovanför och nedanför klubbstugan.

Strikt hundägaransvar gäller på hela området. Signalera gärna om du och din hund har behovet att vara för er själva.

Valpar under 4 månader får inte vistas på tävlingsområdet under pågående tävling/prov.

Vi hälsar glatt och hjälper varandra. Vi håller oss till SBK's policy.

Om olyckan skulle vara framme och någonting går sönder meddela gärna det till någon i styrelsen alternativt aktuell sektor.

Rökruta finns till vänster om klubbstugan vid en stor cementring, rökning sker endast vid denna plats!

Parkering sker i första hand nere på stora grusplanen nedanför klubbstugan alternativt ovanför klubbstugan. Där kan ni parkera till vänster på planen!

Observera att en del av MH-banan ligger längst upp till höger på denna plan. Ingen parkering får ske på den högra sidan!
Resepektera detta då delar av MH banan har kört sönder vilket leder till onödiga utgifter!
Parkeringen bakom klubbstugan är endast för avlastning och de som har tillåtelse från Styrelsen.

Ingen parkering sker på våra träningsplaner. Godkännande av att få kör ner på planerna sker av styrelsen.