Västerås Brukshundklubb

Agility Västerås Brukshundklubb

Agility är en hinderbana för hundar som ska genomföras på tid. Några hinder ska hunden hoppa över medan andra ska den balansera på och så finns det tunnlar att springa igenom och pinnar som den ska gå slalom mellan.

Klubbens agilityplan ligger bortom klubbstugan nedanför åsen där vi har en fullgod hinderpark som står utomhus under sommarhalvåret. Under 2020 köpte vi in nya balanshinder samt sålde av en del äldre hinder som succesivt kommer att ersättas med nya hinder. Vi har bänkar utplacerade runt planen samt ett större bord med stolar för kursverksamhet utomhus och möjlighet till att slå sig ner mellan passen. Det finns fler olika fina promenadstråk runt vårt område, både ovanför och nedanför agilityplanen.

Vi är väldigt rädda om våra hinder och ber er därför att vara rädd om och ta hand om dessa. Vi släpar inte eller kastar våra hinder. Om olyckan är framme ber vi er att kontakta agilitysektorn så vi kan åtgärda detta. Olyckor händer och hindren är till för att användas.

För att nyttja planen och hinderparken så måste du vara medlem i vår klubb. Om du är ansluten till en annan SBK/SKK klubb så behöver du kontakta agilitysektorn för ett godkännande. 

Observera att det inte är okej att "ockupera" planen i flera timmar, vi delar på planen. 

Det händer att det står en färdiguppställd bana med vita nummerskyltar ute. Banan får då ej byggas om. Information om detta läggs ut på vår facebooksida. 

Facebook Agility Västerås Brukshundklubb

Tävlingar 2022

Information om tävlingar kommer när de är färdigplanerade.
 
 

Andra aktiviteter 2022

Information om andra aktiviteter kommer när de är färdigplanerade.

11/9, 18/9, 22/9, 2/10 klr Öppen träning för medlemar på Agilityplan
 
 

 

Agilityplanen