Funktionär i VBK

Västerås Brukshundklubb är en ideell förening där medlemmarna är de drivande. Det betyder att all verksamhet på klubben drivs och genomförs av medlemmar. Viss verksamhet, t ex utställningen på Rocklunda, anordnad av Västerås Kennelklubb, inbringar medel till oss som vi kan använda i verksamheten.

Att vara funktionär betyder inte att man måste kunna, utan det betyder att man lär sig vartefter man är delaktig. Tillsammans blir vi ett härligt gäng som har roligt tillsammans! Beroende på aktivitet skiljer det sig på hur många funktionärer som behövs och vad som ska göras. Närmare beskrivning finns nedan.

Du anmäler ditt intresse när vi aviserar tävling eller annan aktivitet på hemsidan eller på FBVill du anmäla ditt intresse redan nu av att vara funktionär framöver? Skriv till tavling@vasterasbk.se

Utmaning till alla som använder klubbhuset och klubbens planer! Anmäl dig som funktionär, till gemensam aktivitet, minst en gång om året minst en timme! Och självklart till en av städdagarna!    Visst gör vi väl alla det?

Utställning Rocklunda/Apalby

Klubben engagerar sig i utställningarna som Västerås Kennelklubb anordnar och vi får på så sätt in medel för att kunna bedriva klubben på ett bra sätt. Utställningarna är Rocklunda i april och på Apalby u juli. Det behövs fler funktionärer till olika uppgifter på en utställning och det är alla vi medlemmar som får sköta den uppgiften.

Funktionärernas uppgifter

• Bygga upp utställningsringar
  • Ta emot tävlande och kontrollera vaccinationsintyg
  • Riva utställningsringarna

Tider
Utställningen pågår lördag-söndag. Funktionärer behövs redan under fredagen för att bygga utställningsringar, under lördagen och söndagen för att ta emot och kontrollera vaccinationsintyg, och på söndagens eftermiddag riva allt.
Som funktionär kan du anmäla dig att vara med allt från en timme till en halv eller heldag, en eller fler dagar! All hjälp är värdefull för oss alla!
Klubben bjuder på lunch!

dog-breeds

Klubbens arrangemang

Tävlingar och andra arrangemang
Klubbens olika sektioner har tävlingar och andra arrangemang på klubben och behöver då funktionärer. Man kan t ex vara tidtagare, parkeringsvakt, vaccinationskontrollant, baka till försäljning eller stå i köket och sälja. Du kan anmäla dig till en timme eller mer!
Alla tävlingar och andra arrangemang redovisas på FB, där kan du gå in och anmäla ditt intresse!

Gemensamma aktiviteter
Tisdagsträning
Varje tisdag arrangerar klubben träning på appellplanen och då behövs träningsledare som är med och ansvarar för kvällen. Det behövs två personer per kväll och då är alltid en erfaren med. Medlemmar kommer och tränar med sina hundar på plan eller tränar passivitet vid sidan om.

Din roll som träningsledare är att vara med vid platsliggning, skotträning och budföring. Du kan även få hjälpa till med kommendering eller annat som de som tränar vill ha hjälp med. När du är med kommer du lära dig vad du behöver göra, ingen kräver att du ska kunna innan!
Har du aldrig varit träningsledare tidigare är detta ett ypperligt tillfälle att läras sig mer.

Tider
18:30 Platsliggning och budföring utan skott
19:00 Platsliggning och budföring med skott

Städdagar

Varje vår och höst har klubben städdagar för att städa, laga och fixa. Efter vintern är det mycket som behöver fixas inför sommaren. Efter sommaren, när vi använt klubbhus och planer i större utsträckning, behöver vi städa upp, laga det som är trasigt och packa i hop inför vintern. Städdagen är ett roligt sätt att träffas och klubben bjuder på fika alt, lunch.