Nose Work i Västerås Brukshundklubb

Nosework är en hundsport där hunden får använda sitt luktsinne för att i olika miljöer söka efter dofter.  Hunden lär sig söka efter specifika dofter inomhus, utomhus, på fordon och i behållare av alla de slag

2020 bildades sektor Nose Work, med syfte att arrangera aktiviteter av olika slag, med företräde för klubbens medlemmar. I klubben har vi certifierade instruktörer, flera tävlingssekreterare och tävlingsledare.

Nose Work är en sport som växer. Klubben har många olika arrangemang under året och Ju fler vi är, desto lättare blir det att åstadkomma fina arrangemang.
Mycket hjälp behövs av olika slag, allt från att fixa kaffe, vara tidtagare eller bära grejer.
Om du vill engagera dig, har frågor eller förslag – tveka inte att ta kontakt på nosework@vasterasbk.se

PM

PM doftprov 221004

vfve

Tävlingar 2022

• 26 mars, Skråmstanosen 2, TSM klass 2
  • 7 maj, Skråmstanosen 1, TSM klass
  • 18 juni,  Fordonsnosen 1, TEM klass 1
  • 19 juni,  Fordonsnosen 2, TEM klass 2
  • 17 augusti, Kartongnosen, TEM klass 1 (kvällstävling)
  • 17 september, Tillbergabynosen 1, TSM klass 1
  • 22 oktober, Tillbergabynosen 2, TSM klass 2

Andra aktiviteter 2022

• 19 januari 18.00, Öppen träning på klubben
  • 27 februari, Clear Round, klass 1
  • Juni Doftprov
  • 2 endagars kurser under planering till våren (nybörjare).
  • Nybörjare/prova på.
  • Endagskurs, träna för att tävla i klass 1.
  • 4 oktober 18:00, Doftprov Tillbergaby

Aktiviteter tillkommer efterhand. Informationen kommer då finnas här, samt på Facebook.

Mette NW

Nose Work. Mette och Kasper i träning.

Regler och annan info

Halsband och koppel på tävlingsområdet och i sökområdet.
Reglerna säger ”fast halsband eller sele”. DK har nu gett en tolkning som är enkel att följa, inga dubbelfunktioner får finnas på utrustning. Ett halsband med halvstryp som kopplas om till fast är dubbelfungerande och därför tillåts dessa inte i SÖKOMRÅDET!
Ett koppel som är längre än 2 meter, som är maxlängden på TÄVLINGSOMRÅDET som kopplas dubbelt i halsbandet är inte tillåtet då längden ändå är längre än 2m. Flexikoppel är ej tillåtet på TÄVLINGSOMRÅDET även om den har lås/broms så är den (oftast) längre än 2 m.
I SÖKOMRÅDET får du ha längre koppel än 2 meter!
Skilj på tävlingsområde och sökområde.

DOFTPROV
Doftprov