Västerås Brukshundklubb

MEDLEMSKAP

Vill du gå en kurs eller delta i annan aktivitet i Västerås Brukshundklubb (VBK) krävs ett medlemskap hos oss. 

  • För att bli medlem i VBK klickar du på den här länken: Brukshundklubbens membersite
  • Ny medlem klickar därefter på knappen ”Bli medlem”
  • Är du redan medlem i en klubb inom Svenska Brukshundklubben  logga in, tryck på "logga in" längst upp till höger. Är det första gången du loggar in? Tryck på "glömt lösenord" för att få meddelande om att skriva din epostadress. Följ därefter instruktionerna. När du har loggat in på sidan första gången behöver du scrolla ner och acceptera medlemsvillkoren.

Efter tecknat medlemskap kan du på "mina sidor" på Svenska Brukshundklubbens (SBK) själv ändra dina kontaktuppgifter, säga upp medlemskap och skriva ut ditt medlemskort.

  • För att se dina betalda eller krediterade fakturor, logga in och tryck sedan på de tre strecken längst upp till vänster. 
  • Du kan antingen betala med swish eller med kort. Du kan även ansöka om e-faktura. Gör du inget av det får du en avi på posten. 
  • MEDLEMSKORT finns nu, du går in på SBK och går in på "mina sidor" och loggar in. Gå in på "mina medlemsskap" Där finns ditt medlemskort som visar namn, medlemsnummer, klubb och medlemsperiod. Laddar du ner ditt/dina medlemskort finns en QR-kod som kan skannas av behörig person för att verifiera medlemskapet om det är t ex i brytpunkt mellan slut och start för nästa period. För att visa att du är medlem visar du ditt/dina medlemskort på antingen mobil, dator eller en utskriven kopia av medlemskortet/en med QR-koden.

Vill du läsa mer? Gå in på SBK,s membersite

Får du problem och behöver hjälp kontakta SBK:s medlemsavdelning via telefon 08-505 875 20 eller maila till medlem@brukshundklubben.se

SBK_logga_Vasteras

Beskrivning av olika medlemskap samt medlemsavgifter
Ordinarie medlem
Du betalar medlemskap i SBK á 400:- och en klubbavgift till VBK á 150:-
Totalt: 550:-
Om du redan är medlem i en ansluten SBK lokalklubb/rasklubb och vill gå en kurs eller deltaga i någon annan aktivitet i VBK betalar du endast klubbavgiften på 150:-
Medlemskapet består med andra ord av två stycken delar, en förbundsavgift på 400:- och en klubbavgift på 150:-
 
Familjemedlem
Familjemedlem betalar endast klubbavgift. Förutsättningen är att någon i din familj, i samma hushåll på samma adress, redan är ordinarie medlem och att du blir medlem i samma klubb eller klubbar. I medlemskapet ingår inte tidningen Brukshunden. Den skickas bara till den ordinarie medlemmen.

Familjemedlemskap tecknas på följande sätt:

  • När någon i din familj tecknar ordinarie medlemskap första gången kan hen lägga till familjemedlemmar samtidigt och betala alla medlemskap direkt.
  • Om någon i din familj redan är ordinarie medlem kan hen lägga till dig under "Min familj" via "Min profil" på Membersite och sedan behöver förbundskansliet lägga på själva medlemskapet genom att du mejla nedan info till medlem@brukshundklubben.se:
  • medlemsnummer eller personnummer på den ursprungliga medlemmen
  • familjemedlemmens för- och efternamn, personnummer, mejladress, telefonnummer och vilken klubb medlemskapet önskas tecknas i.
 
Ungdomsmedlem
Ungdomsmedlem är 6-25 år. Gå med i Sveriges Hundungdom (SHU) och välj Svenska Brukshundklubben som specialklubb. Då blir du medlem i båda klubbarna till priset för en. Du får båda tidningarna Brukshunden och Hundsport och får ta del av båda klubbarnas aktiviteter. Samma år som du fyller 26 år kan du välja att fortsätta ditt medlemskap i Brukshundklubben. Läs mer på www.shu.se.
 
Utlandsmedlemskap
Utlandsmedlem betalar förbundsavgift på 530 kr per år plus klubbavgift. Förbundsavgiften är lite högre på grund av högre administrativa kostnader.
Kontakta medlemsavdelningen på förbundskansliet 
medlem[at]brukshundlubben.se och betala medlemsavgiften när du fått din avi från dem.
 
Hedersmedlem (hedersledamot)
Klubbar, distrikt och förbund kan utse hedersmedlemmar. Detta kan göras för personer som på ett förtjänstfullt sätt har främjat klubbens syften. Medlemskapet är jämnställt med ordinarie medlemskap och aktuell instans står för hela medlemskapet. Hedersmedlem är en medlemskategori men också en titel.
 Läs mer här om hedersmedlem

  

Välkommen till klubben!